Destinasi pilihan anda di Melaka

BAYOU LAGOON PARK RESORT

Bayou Lagoon Park Resort mempunyai taman air, muzium seni magik 3D, hotel perniagaan, pusat konvensyen, dan perkhidmatan apartment gaya resort. Terletak hanya 20 minit dari kawasan tumpuan pelancong yang terkenal, Bandar Warisan Dunia Melaka, dan berdekatan dengan kawasan pelancongan Ayer Keroh. Ia adalah destinasi yang sempurna untuk lawatan perniagaan dan percutian keluarga yang menyeronokkan!

Terdiri daripada pilihan 319 bilik berperabot lengkap dan luas, ia menawarkan 178 unit studio, 83 unit 2 bilik tidur, 54 unit 3 bilik tidur, dan 4 unit penthouse yang dilengkapi dengan mewah. Keluasan setiap bilik antara 491 kaki persegi hingga 1007 kaki persegi dan kemudahan serta peralatan mandian disediakan.

Taman Air Bayou Lagoon – Keseronokan Percikan Air
Ia terdiri daripada dua gelongsor air utama yang mengujakan dan mendebarkan serta gelongsor khas untuk kanak-kanak yang menjadikan Bayou Lagoon Park Resort kegemaran untuk golongan muda dan tua dalam percutian bersama keluarga, serta ia merupakan pilihan percutian yang sempurna untuk berehat dengan suasana tenang yang jauh dari kesibukan bandar! Bayou Lagoon Park Resort mampu memenuhi aktiviti menarik di sekitar resort termasuk aktiviti air dan darat, direka dengan sempurna untuk kedua-dua perhimpunan keluarga dan percutian bersama syarikat korporat.

Muzium Seni Magik 3D – Karya seni 3D yang menarik perhatian
Snap,snap,snap,pose,pose,pose….kreativiti berada di tangan anda semasa melawat muzium seni seluas 10,000 kaki persegi ini di Bayou Lagoon Park Resort Melaka. Muzium ini menawarkan kira-kira 55 lukisan termasuk tema Akuarium, Fantasi, Mesir, Lucu, Budaya, Pengembaraan, Air Terjun & Kuil Angkor. Terhibur dengan seni cat tangan 3D yang menarik perhatian pada dinding rata yang menghantar anda ke dunia lain dengan memori yang tidak dapat dilupakan bersama rakan dan keluarga anda. Apa yang membezakan Muzium Seni Magik 3D ialah pengaruh kuat budaya Melaka. Jom ambil beberapa gambar bersama beca dan potret keluarga Baba Nyonya.

Dewan Konvensyen, Ruang dan Bilik Mesyuarat
Bayou Convention Centre (BCC) berkeluasan 23,680 kaki persegi mempunyai pilihan untuk bahagikan dewan kepada dua – BCC 1 dan BCC 2 menjadikannya boleh menampung sehingga 1,800pax. Ini menjadikan Pusat Konvensyen Bayou sebagai pilihan tempat yang ideal untuk mengadakan hari keluarga, perkahwinan, persidangan, konsert dan pameran. Selain itu, ia juga menawarkan beberapa bilik mesyuarat untuk memenuhi keperluan setiap perniagaan, konvensyen atau mesyuarat.